Logo premios Educaweb

Repositorio de proyectos de orientación académica y profesional presentados a los Premios Educaweb

Volver al inicio

“Blog de Mestres”, orientació acadèmica des de la ràdio pública


Título: “Blog de Mestres”, orientació acadèmica des de la ràdio pública

Edición: 2015

Categoría: Institución

Entidad: CATALUNYA RÀDIO

Descripción

“Blog de Mestres” és un espai radiofònic que s’emet des del mes de gener del 2012 quinzenalment a Catalunya Informació. Són reportatges breus sobre experiències innovadores o singulars dutes a terme per escoles i instituts de tot el país. El projecte neix de la necessitat de fer arribar al nostre públic el que s’estan fent als centres educatius del país perquè tingui un efecte multiplicador i de reconeixement a la feina ben feta.


Destinatarios

Els nostres destinataris són els 130 mil oients de Catalunya Informació però a més d’arribar al públic genèric de l’emissora, l’espai té una voluntat expressa de difondre, entre els col·lectiu de docents les bones pràctiques que hi ha al sistema educatiu.
Ver más

Justificación de la iniciativa

L’experiència de tres cursos fent el “Blog de Mestres” ens ha permès adonar-nos que sovint els mateixos docents no tenen coneixement del que s’està fent en el sector, experiències que els poden ser útils en el seu dia a dia a l’escola i que, per desconeixement, no apliquen.

Els “Blogs de Mestres” també pretenen ser un generador de continguts de qualitat en l’àmbit educatiu al servei d’escoles, instituts i docents.

El tercer objectiu que ens proposem és fer arribar a la població en general informació atractiva sobre el que s’està fent al sistema educatiu.
Ver más

Metodología

La metodologia que utilitzen per fer el “Blog de Mestres” és contactar amb els centres educatius on sabem, a través de diferents fonts que impulsen projectes interessants. Ens desplacem fins l’escola o institut, parlem amb mestres, professors i alumnes i gravem la posada en pràctica d’allò que estan fent.

Un cop a l’emissora, el material s’edita i se li dóna forma de reportatge radiofònic d’entre 3 i 4 minuts.

Els reportatges s’emeten a Catalunya Informació, es publiquen al web de Catalunya Ràdio, al Facebook del programa i a més de fer-ne divulgació a través de twitter.

Ver más

Recursos utilizados

“Blog de mestres” són reportatges radiofònics fets a partir de visites als centres educatius on entrevistem els mestres responsables dels projectes i presenciem com els porten a terme. Amb aquest material elaborem el producte que després posem en antena.
Des de fa un parell de temporades, a més documentem fotogràficament la visita per tal d’il·lustrar els reportatges publicats al web de Catalunya Ràdio, al twitter i al facebook del programa.
Ver más

Temporalización

Des del gener de 2012 fins ara els reportatges del “Blog de Mestres” s’han emès quinzenalment a Catalunya Informació. Al setembre, el programa encetarà la seva quarta temporada. “Blog de mestres” es repeteix fins a 7 cops per setmana.
Ver más

Evaluación de los resultados e impacto

Els “Blogs de Mestres” formen part de la programació regular de Catalunya Informació i com a tal arriben als 130 mil oients de l’emissora. El seu efecte de divulgació del que es fa al sistema educatiu és innegable. Serveixen, sense cap mena de dubte per donar a conèixer experiències i projectes innovadors i per generar debat entre docents, famílies i altres agents del sistema educatiu sobre el que es fa les classes.

A més de l’audiència de l’emissora el “Blog de Mestres” es publica al facebook on aconsegueix arribar a pics de fins a 2000 “m’agrada”.
Ver más

Descubre todos los proyectos presentados a Educaweb

Ver todos