Encuentra tu curso ideal

9%

¿Qué quieres estudiar?

Comença el curs estudiant un màster o un postgrau

Artículo de opinión

  • 25/09/2013

  • Valora

  • Deja tu comentario
Redacció d'Educaweb
Aquest mes de setembre toca posar fil a l'agulla per aprofitar el nou curs. Ets dels qui fa una llista de bons propòsits el setembre? Estàs pensant a formar-te? Ara és el moment de cursar un màster o un postgrau, la formació especialitzada que et permetrà aprofundir els coneixements previs i afegir valor al currículum.

L'oferta de màsters i postgraus és molt variada i va des de línies d'especialització general fins a propostes dirigides a cobrir llocs de treball concrets. A Educaweb t'ho posem fàcil: pots accedir al cercador de màsters i postgraus i consultar la Guia de Màsters i Postgraus.

Quines característiques ha de tenir el millor màster?

Ningú no posa en dubte que la formació contínua és fonamental per millorar les perspectives laborals i afavorir el desenvolupament de la carrera professional. Per a Roberto Luna-Arocas, president d'AEDIPE, "la formació contínua és vital avui dia. A parer meu, però, requereix que ens reinventem en el tipus de formació que requereix l'empresa". Des del seu punt de vista, cal que els centres dissenyin models formatius més competitius, amb "més retorn a l'empresa i molt més integrats als plans estratègics i de desenvolupament de les organitzacions. Necessitem que aquesta formació, aquest entrenament, s'integri de manera específica a cada empresa".

Per això, algunes de les competències que haurien de potenciar els estudiants de màster són el perfil internacional (i no només el domini d'idiomes, sinó la predisposició a viatjar, la xarxa internacional, etc.), el domini del món 2.0 i les denominades softskills (comunicació, lideratge, coaching, etc.). A més, els futurs directius i directives que triïn un MBA han de tenir coneixements de sostenibilitat i conciliació de la vida laboral i familiar, entre altres aspectes.Per això, els centres de formació superior han introduït canvis en els plans d'estudis dels seus MBA, executiveprogramsdirigits a professionals amb experiència,i en els màsters i postgraus.

A banda de tenir en compte els aspectes esmentats, quines característiques ha de tenir un bon màster? la mobilitat internacional és un factor que cal valorar quan es tria un màster. Montserrat Oliveras, orientadora i directora d'Educaweb, opina que "la mobilitat internacional és un tema especialment rellevant en el moment de l'especialització. Si el programa ofereix aquesta oportunitat, sens dubte mereix una atenció especial. Es pot trobar en formats molt diferents, però, en qualsevol cas, és un element diferenciador a l'hora de triar i, a més, obre un munt de possibilitats a l'estudiant: descobrir el context diferent del país, experimentar graus d'exigència diferents, treballar amb metodologies noves, ampliar la xarxa de contactes, realitzar pràctiques en entorns no familiars, etc."

Però, sens dubte, no és l'únic factor que cal tenir en compte a l'hora de triar la formació de postgrau. També s'ha de valorar el "moment professional" i el "moment personal" perquè l'aposta per aquesta formació requereix una inversió de temps i de diners. La decisió requereix una reflexió serena i és fruit d'un procés multifactorial en què s'han d'avaluar aspectes com els motius que mouenatriar un màster, la informació existent sobre els cursos i els centres, el procés d'admissió, el perfil d'alumnat i el networking. Tenir en compte totes les opcions i comparar-les abans de decantar-se per una o altra són accions imprescindibles.

Accedir al mercat laboral amb un màster

Segons l'estudi "L'ocupabilitat de la població qualificada 2012", elaborat per l'Strategic Research Center de l'EAE Business School, els estudiants amb un màster o un postgrau es troben amb menys dificultats per accedir al mercat laboral. Així, mentre que la taxa d'atur per al conjunt de l'Estat espanyol és del 26,6%, aquesta taxa per als ciutadans amb estudis de màster, MBA (Màster en Direcció d'Empreses) o postgrau és del 8,8%.

Si ens fixem en la formació que requereixenels llocs de treball, un informe d'Adecco i Infoempleo indica que el 61% de les ofertes van dirigides a titulats universitaris, el 39% requereixen batxillerat, formació professional o d'altres, i un 5% estan enfocades a candidats amb formació de postgrau.

Vols rebre al correu electrònic informació sobre màsters i postgraus? Educaweb ha redissenyat elbutlletí de la Guia de Màsters i Postgraus amb nous continguts i més cursos especialitzats.
Deja tu comentario