“ El 'coaching' i el 'mindfulness' en l'orientació connecten l'alumnat amb el potencial que té a l'interior ”

Cristina Giner Pastor.
Professora de Formació i Orientació Laboral al Centre Integrat Públic de Formació Professional Ausiàs March (Comunitat Valenciana)
09/12/2020

Cristina Giner, guanyadora del Premi Educaweb 2020 en la categoria Professionals, explica els beneficis de la iniciativa El meu projecte d'orientació professional-vocacional: una aventura des de la ment al cor
El Premi Educaweb 2020 en la categoria Professionals ha estat per a El meu projecte d'orientació professional-vocacional: una aventura des de la ment al cor, presentat per Cristina Giner Pastor, professora i coach.
 
Aquesta iniciativa s'emmarca en el mòdul de Formació i Orientació Laboral (FOL) que s'imparteix al Centre Integrat Públic de Formació Professional Ausiàs March de València. L'objectiu és contribuir al desenvolupament personal, emocional, social i professional de l'alumnat dels cicles formatius de grau mitjà i superior. En un primer bloc es treballa l'"Ésser", això és, l'autoconeixement i la formació en competències intra i interpersonals, com l'autoestima, la creativitat, la resiliència, etc.; en el segon bloc, "D'ésser a fer", s'elabora un pla d'orientació professional amb la finalitat d'aconseguir la inserció laboral dels estudiants.
 
El jurat ha destacat, principalment, el caràcter innovador, perquè inclou tècniques, com el coaching, la intel·ligència emocional o el mindfulness. A més, ha valorat la implicació de la docent en el projecte i la transferibilitat d'aquest, ja que pot ser aplicat a altres estudis més enllà de la FP.

Com van reaccionar l'alumnat i l'entorn davant d'aquesta proposta multidisciplinària per treballar l'ésser?
 
L'alumnat va reaccionar amb sorpresa, expectació i curiositat perquè no està acostumat a aquesta mena de propostes tan diferents en l'ensenyament tradicional. Quan van començar a viure l'experiència de la formació de l'ésser en la qual, en passar de pensar a sentir, desapareix el judici, va ser quan es van implicar en el procés, van compartir les emocions i els sentiments en un espai que senten que és segur, i es van adonar que, encara que som diferents i tenim opinions diferents, tots sentim el mateix, tots sofrim i ens alegrem per les mateixes coses i, com conseqüència d'aquesta experiència d'humanitat compartida, el grup surt cohesionat i enfortit.
 
L'entorn va reaccionar d'una manera molt positiva. En aquest sentit, he desenvolupat dues propostes:
 
1. Convidar el professorat del centre on treballo al fet que visqui l'experiència al costat de l'alumnat; i cada cop més companyes i companys em demanden que realitzi aquest tipus de tallers i programes per l'impacte que genera en l'alumnat tant individualment com en grup. Els agraeixo profundament que siguin presents i el suport incondicional.
 
2. Realitzar la formació de l'ésser amb el professorat d'altres centres educatius, els quals em van comunicar que, després de passar per aquesta, han notat un canvi en el clima laboral que afavoreix la comunicació i el treball en equip. 

En el projecte esmenta l'heterogeneïtat de l'alumnat, sobretot, en els cicles superiors. Quins desafiaments ha hagut de superar per motivar persones amb edats i situacions tan diferents?
 
Els prejudicis que puguin tenir sobre aquest tipus de formació, i sobre la vergonya i la resistència a mostrar les emocions i compartir els sentiments amb els altres. Per transformar aquests prejudicis i superar les resistències ha estat de gran rellevància generar confiança en la formació que els proposo. Aquesta és la raó per la qual l'estratègia que utilitzo és començar per la pràctica, és a dir, generar l'experiència perquè quan hi passen, s'impliquen en el procés, i, a partir d'aquí, construïm la teoria.
 
Coaching, mindfulness, visual thinking... Quins beneficis aporten a l'orientació aquestes tècniques?
 
En l'àmbit personal:
 
• Desenvolupa qualitats, com ara l'autoconsciència, la gestió emocional, l'autoconfiança, l'autolideratge, la creativitat, l'empatia, l'escolta activa i l'assertivitat.
• Els connecta amb el potencial que tenen a l'interior.
• Els facilita descobrir els motius que els porten a l'acció.
• Els permet reflexionar sobre la manera de veure la vida, tant personal, acadèmica, com professional, i els indueix a generar motivació per aprendre i prendre acció per desenvolupar competències, com l'orientació a l'assoliment, la tolerància a la frustració i l'esperit de superació.
 
En l'àmbit de grup:
 
• Millora la comunicació i les relacions en l'entorn acadèmic i social.
• Fomenta la cohesió, la cooperació i el treball en equip.
• Millora els entorns de treball, ja que aprenen a generar espais segurs, plens de vida, de confiança i complicitat, on el treball es transforma en una cosa productiva, satisfactòria i amb significat.
.  
"El coaching, el mindfulness i la intel·ligència emocional en l'orientació permet l'alumnat reflexionar sobre la manera de veure la vida, tant personal, acadèmica, com professional".

 Estan equipats els centres educatius per treballar-les a classe? 

Els centres disposen de recursos materials, com ordinador, canó i altaveus. El que falta és que hi hagi un aula o un espai específic que sigui prou ampli per poder dur a terme el bloc de la formació de l'ésser, ja que, al centre on exerceixo el meu treball, haig de fer ús de la sala d'actes i del pati.
 
En què consisteix el projecte d'entrenament d'entrevista de treball i per què és tan efectiu per facilitar la inserció laboral?
 
Consisteix a realitzar tres tipus d'entrevistes de treball en les quals es pot observar i experimentar des d'una entrevista relaxada fins a una tibant o més ansiògena. Els altres integrants del grup-classe disposen d'un guió d'observació utilitzat en els processos de selecció de personal i elaborat per experts en recursos humans, en el qual s'analitzen tant les respostes a les preguntes tècniques, com les corresponents a l'àmbit de la comunicació no verbal i de la intel·ligència emocional.

Les entrevistes es graven en format audiovisual (càmera de vídeo o telèfon mòbil) per visualitzar-les posteriorment i posar en comú l'anàlisi realitzada conjuntament per l'alumnat i la professora.

Aquest projecte és efectiu perquè l'entrevista es dissenya per al perfil professional i consisteix en un aprenentatge experiencial. L'alumnat aprèn a través del que viu i sent quan entrena la pràctica de l'entrevista de treball, de tal manera que, quan la realitza en una empresa, ho ha integrat i la du a terme amb naturalitat i professionalitat, la qual cosa els permet diferenciar-se i destacar enfront de la resta de candidatures.

Del projecte es desprèn que vostè ha trobat el sentit del seu treball ajudant uns altres a trobar el seu propòsit. Què els diria als altres docents que igual no l'han trobat o l'han perdut?
 
Els diria que insisteixin i persisteixin en la cerca del sentit del seu treball; que indaguin sobre els seus talents i que experimentin amb els recursos que tenen a l'abast, com el coaching, el mindfulness i la intel·ligència emocional, amb una ment oberta i curiosa, que els ajudi a realitzar una mirada introspectiva i els reconnecti amb la seva motivació vocacional.

D'aquesta manera, podran facilitar el cultiu i desenvolupament de les competències que, com a docents, transmetrem amb el nostre exemple a l'aula, i això els ajudarà a retrobar la il·lusió, la motivació i l'alegria per exercir un treball que tant de valor aporta a la societat. Perquè els docents fan créixer no sols professionals, sinó també persones capacitades per desenvolupar una societat més empàtica, equànime i solidària, que exerceixen el seu treball amb satisfacció i sentit.

 
Comentar
Nombre
Correo (No se mostrará)
Título
Comentario Límite 500 caracteres. Sólo puedes introducir texto sin formato HTML.
He leído y acepto la política de privacidad
Suscríbete a nuestras publicaciones
Lo más leído
Lo último