Elena Sintes Pascual. Menció Enric Renau i Permanyer 2016

Elena Sintes,
Sociòloga i cap de Coneixement a l'Institut d'Infància i Adolescència de Barcelona. Menció Enric Renau i Permanyner 2016
19/01/2017

Descarrega't les recerques 
"A les tres a casa? L'impacte social i educatiu de la jornada escolar contínua" i "Escola a temps complet. Cap a un model d'educació compartida"
Què suposa aquesta menció per a vostè?

Una alegria enorme i una sorpresa, que més enllà del reconeixement que suposa a la feina que he fet, per mi implica que  es tracta d'un tema que preocupa, i que és un tema important perquè el temps social, el temps quotidià afecta la vida diària de les persones i, en especial, la dels infants i adolescents. Per tant per mi el premi significa el reconeixement de la importància que té aquest tema i la necessitat que tenim de parlar-ne, d'estudiar-lo i de trobar solucions, per trobar més i millors temps educatius.

Quin és l'impacte de l'organització dels temps escolar en la qualitat i l'equitat educativa?

Les evidències internacionals, les recerques que s'han fet sobre aquests temes, ens indiquen que en realitat els horaris escolars i els temps educatius no tenen una incidència clara sobre els resultats escolars, sinó que el que veritablement importa és què es fa dins d'aquest temps, la qualitat del temps i els mètodes pedagògics que s'utilitzen.

Ara bé, dit això, per aquells alumnes més desavantatjats, que provenen d'entorns més desafavorits, o que tenen més dificultats per l'aprenentatge, comprimir les hores escolars, els suposa un dèficit que després difícilment podran superar.

En aquest sentit, ampliar i millorar els temps educatius és especialment valuós per aquests alumnes, i sobretot, el que s'està experimentant en altres països són els avantatges que comporta coordinar l'activitat lectiva i no lectiva, i fer els centres educatius curosos amb el que passa fora i, per tant, el que hi ha a l'entorn entri a l'escola i el que hi ha a l'escola impregni l'entorn. En aquest sentit, es tracta de generar entorns educatius oberts i complets, i poder millorar les possibilitats educatives de tothom.
Comentar
Nombre
Correo (No se mostrará)
Título
Comentario Límite 500 caracteres. Sólo puedes introducir texto sin formato HTML.
He leído y acepto la política de privacidad
Suscríbete a nuestras publicaciones
Cursos Relacionados
Lo más Leido
Lo último