Encuentra tu curso ideal

9%

¿Qué quieres estudiar?

"Hem de ser capaços d'adaptar l'orientació a la tecnologia"

Entrevista

  • 19/01/2017

  • Valora

  • Deja tu comentario
Josep Lluís Segú i Montserrat Oliveras, Director general i cofundadora d'Educaweb
 
Per què s'ha optat per un ponent especialitzat en internet i l'entorn digital com el Andreu Veà?

Josep Lluís Segú: L'objectiu pel qual s'ha convidat a un ponent especialista en internet a la sessió dels premis d'aquest any, és perquè l'evolució del món de la formació s'està fent cada vegada més complexa. Cada cop es poden estudiar més matèries, més continguts... Les persones utilitzen cada vegada més les tecnologies per estudiar, i tenir aquesta visió d'un expert en internet ens dóna una visió d'on estem ara en aquest camp i cap a on anem i què ens espera en el futur. També com influirà la robotització en les professions del futur i com ens hem de preparar en aquest sentit. Aquesta és la implicació dels orientadors, hem de ser capaços d'adaptar la professió, i en aquest sentit Educaweb, a part, és una eina que la professió utilitza, busca ser útil en aquest nou context més tecnificat, més variable i on les opcions tendeixen a infinit.
 
Per què s'ha creat el Premi Internacional i el Premi Ciutat Orientadora?
 
Montserrat Oliveras: Tenim dos premis, el Premi Internacional Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional, certamen que es realitza en col·laboració amb l'Associació Internacional d'Orientació Educativa i Professional, i que busca posar en l'escenari les comunicacions internacionals que s'han realitzat en el marc del congrés internacional, i triar aquella comunicació que es considera la millor comunicació al congrés.

En el cas del Premi Ciutat Orientadora, que es realitza en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, busca realçar el paper de les ciutats en el procés d'orientació, en el marc de l'orientació acadèmica i professional, la seva aportació i el seu paper.


Què destacaríeu d'aquesta edició?

Montserrat Oliveras: D'aquesta novena edició, destaquem la consolidació d'aquests premis. Nou anys és un recorregut suficient com per ja condensar un volum de projectes interessants i un bon volum de participació en cadascuna de les categories, la institucional, la de professionals, la de joves orientadors -que aquest any ha tingut una participació espectacular- i, finalment, la menció Educaweb i la menció DEP Institut dedicada a Enric Renau i Permanyer, uns projectes que se sumen a donar testimoni d'un treball ben fet en l'àmbit d'orientació i recerca pràctica.
 
Quines perspectives es plantegen de cara a l'any vinent, quan es compliran deu anys dels premis?
 
Josep Lluís Segú: Aquest any ho veurem. Cada any presentem un conjunt de novetats aprofitant la festa dels premis per explicar el camí que està fent Educaweb, les innovacions que estem fent, els projectes amb els quals anem col·laborant cada vegada més, i aquesta nit tindrem una mostra d'aquests projectes.
 
Per a l'any que ve encara més, esperem fer una festa gran, una festa diferent per celebrar vint anys de trajectòria. Una empresa d'internet, que sembla dir-se ràpid, com si internet s'inventés ahir, però cal tenir en compte que Educaweb és anterior a Google, a Facebook, Tripadvisor… Portem una gran trajectòria en aquest sentit, creiem que val la pena celebrar-ho, perquè a més és una història d'èxit. Ja hem arribat al milió de visites cada mes, estem creixent un 15%, i per tant tenim un relat bonic per explicar i ho volem fer en el marc adequat.
Deja tu comentario