Encuentra tu curso ideal

9%

¿Qué quieres estudiar?

Les noves professions en el sector de la informàtica i les noves tecnologies

Artículo de opinión

  • 11/12/2015

  • Valora

  • Deja tu comentario
Redacció d'Educaweb
El sector tecnològic impulsa la generació d'ocupació. El comissari europeu d'Economia i Societat Digital, Günther Oettinger, ha afirmat que «no són acceptables» les elevades taxes de desocupació juvenil a Europa, si considerem que el 40% de les empreses que busquen treballadors del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) tenen dificultats per cobrir els llocs de treball.
 
Forma't en informàtica i noves tecnologies, un sector en auge que requereix una actualització de competències constant.

Especialitza't en informàtica i noves tecnologies

L'agenda digital per a Espanya, impulsada pel govern espanyol amb la creació del Llibre blanc per al disseny de les titulacions universitàries en el marc de l'economia digital, té l'objectiu de fer una anàlisi comparativa entre l'oferta i la demanda formativa en el sector de les TIC. Aquesta publicació servirà de guia a les universitats per generar títols que tinguin més sortides professionals.
 
Per accedir a les professions del sector de les TIC pots estudiar diferents graus, com ara Enginyeria informàtica i Enginyeria de sistemes de comunicació, i també cicles formatius, que et donaran la base per desenvolupar la teva carrera professional. Però la clau és el reciclatge i l'actualització permanent; un professional TIC ha d'estar al corrent de les últimes tendències tecnològiques i ha de ser flexible davant els canvis. Especialitza't en desenvolupadors de tecnologies mòbils, Cloud Computing, Big Data , Gamificació.

Nuevas profesiones de Informática y nuevas tecnologías

Les professions digitals creixen amb el progrés de la tecnologia. Aquest mes de novembre s'ha celebrat el Fòrum Internacional de Continguts Digitals (FICOD), organitzat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, on s'han presentat aquestes dades: el sector de la informàtica i i les noves tecnologies genera 400.000 llocs de treball a Espanya i factura gairebé 90.000 milions d'euros.
 
Vols treballar en el sector de la informàtica i les noves tecnologies? Orienta't cap a les noves professions, te'n mostrem algunes:
 
Especialista en comerç electrònic. Segons Víctor Calvo-Sotelo, secretari d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, un dels àmbits en què més ha destacat Espanya els darrers quatre anys és el del comerç electrònic (increment d'activitat del 70%). Les empreses busquen persones que siguin capaces d'aplicar els coneixements de màrqueting als nous canals, mitjans i llenguatges digitals.
 
Especialista en intel·ligència empresarial i dades massives. Un informe de la MBIT School mostra que, enguany, el perfil emergent ha estat el de director d'intel·ligència empresarial i dades massives. Aquest professional analitza i interpreta dades que puguin ajudar els diferents departaments d'una empresa a prendre decisions i a dissenyar estratègies.
 
Expert en seguretat informàtica. Les empreses necessiten aquest perfil per controlar les dades en el ciberespai: garantir-ne la privacitat, oferir un espai per a les transaccions segures, establir protocols per a la comunicació… són algunes de les funcions d'un gestor de seguretat informàtica, una professió que requereix coneixements tecnològics i legals.
 
Desenvolupador d'aplicacions mòbil. Per desenvolupar aplicacions mòbil calen professionals amb formació com a desenvolupadors de tecnologies mòbils que siguin capaços de dissenyar i programar components i aplicacions per a telèfons mòbils i tauletes.
 
Expert en informàtica en núvol. La informàtica en núvol permet tenir els arxius i la informació a Internet sense haver de dependre de cap dispositiu per poder emmagatzemar informació. Segons l'informe «Infojobs ESADE sobre el mercat laboral espanyol», els sectors com el de la informàtica en núvol també mostren un creixement exponencial de demandes d'ocupació. Les empreses busquen analistes, programadors, administradors de sistemes, enginyers i consultors.
Deja tu comentario