Máster en Estudios Avanzados en Arqueología

Máster oficial
Oficial / Homologado
Presencial
Barcelona
60 créditos

Descripción

 
 
El màster d'Estudis Avançats en Arqueologia de la Universitat de Barcelona ofereix una formació avançada en l'avantguarda dels estudis arqueològics actuals, que us permetrà apropar-te a l'arqueologia des d'una perspectiva diferent, aprofitant els darrers avenços metodològics i científics de què es disposa avui dia per respondre a qüestions relacionades amb l'arqueologia. Es tracta, doncs, d'un màster altament pluridisciplinari i transversal, on, a més de les eines tradicionalment emprades als estudis arqueològics, es fan servir també tot un seguit de disciplines, mètodes i tècniques provinents d'altres camps com la geologia, la geografia, l'antropologia, la biologia, la química o la conservació. Aquesta línia de recerca és el que a escala internacional s'engloba sota el paraigua de l'arqueometria.

Amb aquest màster, es vol formar professionals de l'arqueologia tant dins de l'àmbit de la recerca com de la pràctica arqueològica', la gestió i la conservació del patrimoni arqueològic. Amb aquest màster també es pot accedir a la realització de la tesi doctorals. Per tal d'entendre més bé els esdeveniments del passat, és imprescindible conèixer bé totes les eines disponibles que ajuden a comprendre el registre arqueològic des de tots els vessants i aplicant-hi tots els mitjans disponibles. Cal recordar que l'arqueologia es vincula a un patrimoni històric que no només cal recuperar, sinó que també s'ha de preservar i interpretar en clau històrica.
El màster d'Estudis Avançats en Arqueologia té un equip docent altament qualificat, amb una dilatada experiència dins de la recerca arqueològica multidisciplinària, a escala nacional i internacional, i us anirà guiant en aquesta fase de formació avançada mitjançant tutories personalitzades.
El pla de formació inclou un itinerari comú, centrat en mètodes i teories que poden ser aplicades a qualsevol cronologia o temàtica de l'arqueologia, i un itinerari especialitzat, segons quins siguin els interessos de la recerca: bioarqueologia i paleoambient, arqueologia dels materials i processos tecnològics, i registre d'estructures i territori. L'objectiu és oferir una formació en recerca aplicada, en la qual cada estudiant aplica els coneixements adquirits a casos pràctics particulars.

Temario

El pla de formació inclou, en primer lloc, un itinerari comú de mètodes, tècniques i marcs teòrics aplicables a tots els períodes cronoculturals i a diverses temàtiques arqueològiques, i, en segon lloc, tres itineraris especialitzats, segons els interessos de l'alumnat: Bioarqueologia i Paleoambient, Arqueologia dels Materials i Processos Tecnològics, i Registre d'Estructures i Territori. L'objectiu és oferir una formació completa en recerca aplicada, a partir de la qual cada estudiant pot aplicar els coneixements a la seva temàtica professional o de recerca.

Competencias para las que te prepara el curso

Aquest màster proporciona els coneixements i eines necessaris per analitzar i interpretar el registre arqueològic, tant en el camp de la recerca bioarqueològica i paleoambiental, de la cultura material i de les estructures, com en el dels espais i el territori. D'aquesta manera, l'alumnat pot integrar-se en equips arqueològics interdisciplinaris i, a la vegada, incorporar metodologies i tècniques procedents d'altres disciplines segons els seus interessos professionals o de recerca.

Destinatarios

Expediente académico y currículo (relacionado con el mundo de la arqueología).

Objetivos

El màster d'Estudis Avançats en Arqueologia té com a objectiu principal formar investigadors i professionals en les darreres tècniques científiques de recuperació, anàlisi, interpretació i patrimonialització del registre arqueològic. Aquests estudis tenen una funció doble: d'una banda, desenvolupar un perfil professionalitzador dins del camp de l'arqueologia contractual i, de l'altra, ser l'inici d'un itinerari acadèmic o investigador vers la realització d'una tesi doctoral en Arqueologia i la consegüent carrera professional en el camp de la recerca.
 
Máster en Estudios Avanzados en Arqueología
Facultad de Geografía e Historia (UB)
Campus y sedes: Facultad de Geografía e Historia (UB)
Facultad de Geografía e Historia (UB)
C/ Montalegre, 6 08001 Barcelona
Cursos más populares
Solicita información
X